Trwa przebudowa zabytkowego budynku Teatru im. J. Słowackiego

poddasze 680.jpg

 Nad salą prób teatru montowana jest stalowa konstrukcja do podwieszania dekoracji i oświetlenia scenicznego. Ściany obłożone zostały płytami gipsowo włóknowymi. Płyty o większej gęstości i ciężarze lepiej izolują akustycznie wnętrze sali prób, niż typowe płyty gipsowo kartonowe

parter budynku 680.jpg

 Nad parterem instalowane są instalacje systemu SSP monitoringu, instalacje klimatyzacji. Projekt architektoniczny

zakłada ukrycie instalacji za ażurowym sufitem podwieszonym.

poddasze 680 1.jpg

 Konstrukcja drewniana poddasza zabudowana została płytami GKF.

piwnica 680.jpg

W poziomie piwnic ukończono prace tynkarskie, ściany przygotowywane są do malowania farbami krzemianowymi.

Zgodnie z projektem w poziomie piwnic zlokalizowany będzie klimatyzowany magazyn strojów teatralnych.